pen pall Qaireen

Friday, 20 July 2012

ahlan wahsahlan ya ramadhan

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh :D

syukur kat Illahi masih mengurniakan kita nikma' islam dan nikma' iman . huhh !!! cam berdebar je nak updates kali nim .. hehhee . masyaallah , ramadhan dah datang ziarah kite , nak bagi kite macam-II subhanallah .. so x nak ke rebut peluang ni ? marhaban ya ramadhan <3
kalau zaman kanak-II ribena dulu mesti puase penuh sebab nak dapat duit raye banyak . hihi ..  bile pikir balik ,time dah besar cam ni lagi banyak orang kasi . an-3 .. tapelah . kite masukkan ia kat dalam book of life kite kay .. itu zaman ribena punye story , ni zaman remaja ape plak yang dicari ? eh ! mestilah nak puase penuh ..oppsss , hehhehe .
 harap-II ramadhan kali ni lebih hebat dari tahun-II lepas , biar istiqamah sampai ke akhir hayat . betape mudahnye untuk kite buat amalan bulan ni yang hanye berperang dengan nafsu JE !!!
kuatkan amalan , insyaallah boleh kawal nafsu kite yang karot-II .amin40x  ... wak kaum hawa ade orang kate best , sebab bole cuti ! betul ke ? to me xsyok ... sebab kene ganti jugak ,, hahhaha .. haaaa ,wahai kaum adam jangan nak wak ngade-II uzur !!! wehhh , uzur syari'e lah .. ( mood miss him ) hahhahahhahahha .. enough3x .. astagfirullahalazim .. insaf9x ..

coretan khas untuk ramadhan tahun ni :D

Menusuk hidung menerkam kalbu,
Gugup untuk menghadapi kehadirannya,
Bimbang kurang persediaan menemuinya,
Tetapi diri terus mencuba dan mencuba,
... Untuk menemuimu hatta diri dibaluti,
1001 kelemahan dan kekurangan,
Moga-moga kehadiranmu kali ini membawa makna,
Memahat 1001 cebisan kenangan dalam kalbu,
Merealisasikan hakikat taqarrub dengan Ilah,
Kehadiranmu wahai Ramadan sangat ditunggu-tunggu,
Moga-moga, datang bantuan daripad-Nya,
Menghabiskan setiap detik bersamamu,
Dengan penuh keinsafan dan kesedaran,
Betapa berharganya dirimu bak permata dalam timbunan sampah,
Akanku cuba untuk menghargaimu...
Moga-moga, berjaya..!!
Kepada hati yang masih mempunyai kehidupan,
Aku dan kamu..!!
"...Moga-moga Ramadan kali ini ialah Ramadan yang dihidupkan dengan penuh penghayatan.. Moga-moga...!!"


kIte layan nasyid ni dulu ( kenangan ketike handle muhasabah budak fom2 sma(a)sza )
 
 eh-3 , jap nak kongsi ni , rekaan khas dari Qaireen , tak ciplak mane-II , hihihi
I- indahnye hidup jike diiringi setiap kejayaan yang hakiki 
Z-zalimnye hidup tanpe keadilan yang abadi
Z-zalimnye lagi pabila keikhlasan diragui
A-apapun jadilah insan yang bergune di duniawi dan ukhrawi
H-hanye ALLAH yang maha mengetahui ape yang dikehendaki ( refer al-baqarah 2;216 )
uky lha , pergi dulu ... <3 muahhhh

No comments: