pen pall Qaireen

Saturday, 10 March 2012

last night :/

aSSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABARAKATUH


 sweet  ukhwah mereka ,so jealous ! :))

last night , Qaireen buat pe erk ?? hihihi , pertama-tamanye dan selama-lamenye Qaireen syukur sebab diberi nikmat dan iman .. alhamdulillah tapi Qaireen pun selalu merugikan 2 nikmat yang Allah bagi yakni nikmat sihat dan mase lapang ,, astaqfirullahalazim .. nauzubillah , i/allah lepas ni Qaireen cube penuhkan dengan aktiviti yang berfaedah , mungkin ,, i/allah .. doakan Qaireen ..

semalam , Allah dah buke pintu hati Qaireen untuk memaafkan sahabat Qaireen , alhamdulillah .. banyak yang Qaireen belajar dari pergaduhan tu , ye lah kan bile nafsu amarah menguasai diri tambah pulak dengan syaitan durjana semua perkara yang timbul habis ,semua masalah , kekurangan diungkit tapi langsung tidak mengingati pengorbanan dan kebaikan die selama ini , maafkan Qaireen ye ... maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki .. Qaireen bukan sape-sape untuk membenci orang padahal tak layak pun .. tapi Qaireen jugak bukan seorang yang ma'sum yang terlepas dari semua dosa .. maaf erk ..(^_^) ..  lagipun , " barangsiapa yang memutuskan silaturahim nescaye tidak akan bau syurga " nauzubillah ..
hopely persahabatan kite until jannah kay .. amon40X ..

semalam jugak ALLAH dah bukaq pintu hati Qaireen lepas Qaireen terjupe fb seorang muslim yang bole dikatekan famous lah jugak tp frenk die 100 lbh je , oleh sebab ye x buat privsi bole lha tengok sape frenk die tu , amat2 mengejutkan semuenye kaum sejenis die je , so hati kecil ini pun berfikir , YA ALLAH  ,malunye .. die budak laki bole buat masakan tidak aku , sedangkan aku yang patut lebih jage dari die , , so Qaireen pun pasang niat jugak untuk meng REMOVES kan kaum adam yang Qaireen dah add and app kat fb ( tp still sekarang tak habis agi ) line tenet jem , .. hihihi , tapi xpe Qaireen yakin dengan ALLAH yang akan permudahkan kalau kite nak ,, Qaireen nak tulis firmannye x ingat surah pe ,,huhuhu,, bukan berlagak baik , tapi mencuba sedaye upaye untuk jadi baik .. terlampau banyak maksiat yang dibuat . selama ni ingat maksiat tu sekadar , berzina tapi buka aurat un dianggap maksiat , cakap bohong  pun dianggap maksiat , sebab tu die dipanggil (aasi yang bermaksud orang yang membuat maksiat) jahilnye Qaireen bab ilmu agame ni , kadang malu bile dengan mua'laf ,, huhh !!doakan Qaireen agar istiqamah..amin40x.. YA ALLAH JANGAN KAU BERPALING DARI KU , JANGAN KAU PUTUSKAN TALI RABB MU DARI KU .. AMIN40x ..sepatutnye kite lah yang lebih arif lagi  tapi sebaliknye . btw , chayok2 untuk berusaha jadi sebaik-baik hamba ALLAH dan umat nabi muhammad SAW .. muge diberkati dan diredhai oleh ALLAH .. amin40x ..

Qaireen pun takut jugak bile bace surah as-saff ayat 2 " wahai orang beriman , kenape kamu mengatakannye sedangkan kamu tidak melakukannye "  takut sangat bile bace, sebab mulut yang bagi tahu ,mate yang melihat dan telinga yang mendengar yang paling dekat jaraknye akan lebih diuji ,so Qaireen sokmo nasihat orang takut jugak terlepas pandang terbuat jugak perkare tu .. walaupun pade hakikatnye semue itu dari ALLAH yang mungkin sedang menguji Qaireen ,, ustazah kat sekolah sekarang selalu cakap , kalau orang yang belajar agama akan sentiase diperhatikan , so bile buat salah sikit konpem satu dunie mungkin bole tahu , biar perkare tu kecik je pon , hihihi , so as a muslim kalau nampak Qaireen wak saloh tu cepat2 lah tegur , nak berkias pun takpe , tak kisah ,, at-least masih ade orang yang prihatin kat kite , kan ?

hum , sekarang ni semue orang kecoh sal rsult SPM , termasuklah Qaireen ,, yang masih taradud ni , nak still ambil STAM ke or sebaliknye .. takut betol dengan result .. sebut pasal result nak tanye  sikit .. berape kali kite nangis sebab result down ? failed in exam ?? dan berape kali kite nangis mengenangkan dose kite ???
hom-hom-hom .. memalukan sungguh dengan jawapan tu ,, AIKKK ,bukan orang lain diri Qaireen sendiri lah .. humphh . pape pon , Qaireen perlukan doa semue orang .. doakan Qaireen dapat keputusan yang cemerlang agar dapt membahagiakan ibu bapa Qaireen ,, amin40x , hopely batch 1994 mampu menjadi khalifah yang terbaik .. amin40x ..

yang baik itu datang dari ALLAH dan yang buruk itu datang dari diri saye sendiri tapi pada hakikatnye kedue2nye datang dari ALLAH ..wallahua'lam

No comments: