pen pall Qaireen

Sunday, 27 May 2012

aiR mAtA mEmbasAhi mAtA

assalamualaikum wrb ..

layan lagu jap 





ya allah ,, istighfar banyak .. 3x , semua buat , sekarang !!! dalam hati masing-2 , ikhlas kan hati , biar dapat rasa yang ALLAH dengan kita , insyaAllah .. uky ? gOod , say alhamdulillah .. 

rindu betol dengan sahabat-2 Qaireen , Qaireen ta boleh nak mentionkan name sahabat-2 Qaireen kat sini . bukan ape , takut-2 lah ade yang tercicir , hehehe .. 

retentan dari our gengs 

#2009

 bermulanya perkenalan akhir bulan 1 awal bulan 2 , time tu permilihan netball untuk wakil masmat ..
then , bile dah pergi latihan same-2 , makan petang same-2 , jadilah rapat sikit , ye lah kan kongsi trey (ukhwah tu ) .. lepas tu , lepak same-2 ,kat bilik tanjung (sekarang bilik tu bukan name tu lagi , kaum adam yang duk kat situ sekarang ,jadi ta taw lah name ape yang diberi,hihi ) , kemudian timbul lah perbualan nim antare kami-2

" jom kite panggil ,sek-2 ni cam famil kite panggil nok ob ? " 
" eh , xleh-2 , kan ade hok same "
" doh sape hok same "
" aq tak , die angah aq angoh "
" doh aku tak dop ,panggil gitu , panggil name je , adek bradik aku ramai "
" doh kite ikut berday lah "
"oke gak tu , sape lahir bulan 1? . . . . .. . . .. . .. ------------. .. . .. . 12 ? "
" oke , kite susun ,, dari along sampai adeq ( tak ikut flow yang betol un) "
" bereh-2 , tapi aku takmboh ateh , aku nak adeq
" eish ! koya epom "
" xde-2 aq ,xmboh pnggil ateh , nak adeq gop "
"doh ambek a , nop powm" ( it's me _ paling muda )

tu lah secare ringkas nye , tapi panggil name-2 tu ta lame pon , then panggil se[erti biase , hohoho .tapi ade lah panggilan manje tu .. kan-3 ?? rindunye kat korang .. nak tahu ? [ geleng-2 ] eh ! suke-2 je geleng , biar lah Qaireen nak tulis jugak , tak mao bace skip .. ( bajet plak ade yang bace ) ..
antare-2 name manje tu .. * eton * kure * hegemaru * i Z * ... then .... tak engat ( maaf ye kawan )

.lepas pmr...bangun pagi,tak basuh muke tape....(tak semue )..kenat kat budok2 num satu( ragging budak-2 ) ..time pose2(puase) lepak kat pondok kat pok gak(pos pengawal keselamatan)...kene marah di sek2 k.kema    ( MPA )..pahtu lalu dEpan kIte tak berani pulok nak marah2...erm zaman2 bercinte dengan 'ABANG' erah...hahahhahaha....lucu2.... mase assembly , nusuk kat celoh-2 ampaian .. pergi skolah time lapar je , pergi pelahap nasi air kantin , balik makan duk joget ,nyanyi lam bilik , henset Qira jadi mangse , nobel sari dah habis bace , flying pergi library , bukan pergi bace buku tapi pinjam novel .. hanset berleluase , cam takde peraturan , huhu ,, loh !!! rindu nye , haa !! kenangan abadi di bilik melur dan tanjung ,, tempat utame untuk kumpul ramai-2 .. so sweet , caya lah korang ,,, <3
~law tak faham , wak-2 faham kay ^^ _ credit by : fatonah + Qaireen sikit-2

#2010

banyak gaduh , hahahhahahha ( memantangkan pemikiran dan yang paling penting ukhwah makin rapat ..)
memang taon ni banyak cerita yang berlaku ,, hohoho , cerita sal OSMAN paling great skali , kecoh satu ostel .. malam kene panggil kat Cg.Ya ,order nasi goreng Pok Yie .. hoho .. pukul berape erk kite makan mase tu ?? hihihi .. pah sorang-2 naik panggil saksi kan ,, nset susuk bawah bantal jerp .. (brani mati) , hahahha .. zaman ke**k , izy an ?? tak kisah doh time tu ,debor punye pasal , hahha .. pagi-2 dah bunyi hon kerete die kejutkan kite bangun pergi sekolah an ,, terbaik lah ,,tapi kite tak ucap pun terima kasih kat die , maaf erk OSMAN , huu
.. giler-2 sungguh ,. pastu ape lagi erk ??? tak ingat ,, hehehhe

#2011

fokus 2 SPM jadi tak banyak mane story-2 menarik ..

# sekarang 

masih lagi contexs walaupun tak selalu ... 
uhhh !!! dah panjang entry .. huhu , kalau bosan , ta faham , maaf kay ,, i nOt prefect ^^
____________________________________________________________________________________


nih Qaireen titipkan Ciri-ciri Persahabatan dalam Islam


“Imam Al-Ghazali berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:

1. Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.

2. Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.

3. Jika engkau menghulur sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.

4. Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.

5. Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu.

6. Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya.

7. Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.

Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu akan teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat akan kematian.




p/s : sahabat-2 Qaireen 
       first and last , nobody can replace your place
( kalau nak kenal - tekan sini _ yang close je lha ,, hihi .. yang lain tu korang still kawan Qaireen selamenye .. )
love u forever and ever <3




2 comments:

syafiqakarim said...

rindu sahabat yg sorg tu :(

qaireen said...

HEHEHE ,, sahabat yang mane tu ?