pen pall Qaireen

Monday, 12 March 2012

perihal sekolah baru :D

asSALAMUALAIKUM ..





dah 25 hari Qaireen kat SMAASZA , nak kongsi sikit perjalanan harian Qaireen .. mase hari 1st duk situ batch kite orang turun awal solat asar , tak taw lah terlebih exited ke hape ke ,, hehehhe .. mule-mula je ,pas tu dok lah .. hahahahaha ,tapi tak pernah kene tulis name lgi sebab lewat turun ..hehehehe ... peace (Y) 0-0 kembang idong ea,,bangge2 . hahhaha
bangun pagi lam pukul 5.30a.m .awal x ? huhuhu ,law bangun pukul 6pg memang konfem lah tak mandi (pengalaman budak2 lame) Ite kan budak baru .. hahaha
then lam 6.15 dah trown gi mussolla tuk solat subuh berjemaah dan bacaan mathurat .. pukul 7pg memang dah sampai sekulah , law lewat pun 7.o7 pagi hihihihi.. pukul 2.30p.m bertebaran lah kami semua kat hostel untuk lunch and solat zuhur .. pukul 3.30-4.30p.m kiteorang pergi prep , pukul 5 solat asar berjemaah ,bacaan almathurat,tazkirah n alunan asmaul husna .. 6.20p.m waktu dinner , pukul 7p.m semue dah ade lam mussola tuk bacaan manzil ,solat maghrib , aktiviti mussola , solat isya' .. 9.15p.m-10.30p.m pergi prep then pukul 11 kite orang makan malam.. pukul 11.20 masuk bilik then bace al-mulk thennnnnnn ,, tidurr .. amacam ? ade rase nak pergi tak ?? tu hari2 persekolahan .. kalau hari jumaat & sabtu solat zuhur kene solat kat mussolla then de  ta'lim gune buku maza ya'ni ...

Kat sini setiap minggu ade je program untuk tantapan warga aspuri . jadi tak boleh lah nak duk sembang2 ke ape ke .memang mase tu ,penuh diisi dengan perkara2 yang bermanfaat . hal ini kerana " sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali orang2 yang beriman " { al-ansr } . nak tergolong tak di kalangan yang beriman ? law nak dont waste your time ... hihihi

minggu 1st duk sana , aspuri sambut sambutan maulidur rasul ,, percaye tak ,,bilik Qaireen dapat naib johan , terkesima seketike .. hehehehehe ...khamis malam jumaat tu pertandingan nasyid , pagi jumaat kite orang berarak , malam tu tengok video lau kana bainana , pagi sabtu ... xengat lur wak pe  huhuhu

minggu ke2 , hari khamis bacaan yasin dan tahlil , hari jumaat muhasabah , tajuk sahabat , malam sabtu pasal wanita ..

minggu ke3 , hari khamis seperti biasa , bacaan yasin ngan tahlil , pagi jumaat pergi pantai , PRA UNIVERSITI SMA(A) SZA buat program , malam jumaat muhasabah pasal aurat , malam sabtu tengok video pasal aurat juga ( peristiwa isra' mikraj )

aktiviti mussolla ..
  • ahad - usrah / tazkirah cuba
  • isnin - kulim / bacaan mathurat al-kubra
  • selase - ceramah ustaz rahim / usrah
  • rabu - ceramah ustaz ku hasan / tazkirah dari pelajar aspura
  • khamis - bacaan yasin & tahlil 
  • jumaat - muhasabah / nasyid minggu ini        ( zohor - ta'lim )
  • sabtu - tengok video 

outing 2 minggu sekali . jadi 2 kali sebulan .. huhuhu , sebut pasal outing teringat plop mase 1st Qaireen , hajar , wani ,yani pergi pantai .. hahaha .. lawak giler , semangat nak cari ABC , kite orang keluar lam pukul 4 .hihihi . tanye orang kedai ABC kat mane ? die cakap pergi straight then kona kut kanan . ikut lha kami berempat . hahaha . sampai kat pantai ramai pulak si muslimin , nak tak nak memang kene jalan je .. dah lah pakai kasut , habis pasir pantai masuk dalam kasut , jumpe pulop ikhwan SMAASZA , alamak malunye .. kite orang jalan sampai batu buruk , huhh ! capet gilak , dah lah mase tu dah pukul 5.15 pukul 6 dah kene check in ,, adoyai , so x makan lha ABC , beli air nyior and jambu je .. pastu , pecut habis ,, ribut jalan ,hahaha cuma tak berlari je ... malu kokrang law berlari ,keh9 ... 
kenangan manis dicipta bersama kami .. kih9 .. hom-hom-hom ...

#perlupergisekarangCabooOOOttttttttttttttttttttttttttt ^.^



3 comments:

haNnmEan said...

wah, bagus betul dah dapat sambung belajar awal2..xmcm hanmean lepas plg dr madrasah, sambung kembali rutin biasa...makan dan tido..hoho..

qaireen said...

huhu ,, bgus lha jugak ,, hehehehe . tapi gitu lah ,,huhu ,knp skjap ngat masok madrasah ?hihihi.. aik?bukan ke hanmean kerje?

ara_foreva said...

wahhh... bestnyer eya masokk Skola.. hehehehe... Ermm sape lagi genk2 sk kite masuk SMA(A)SZA slaen kecheq? =)