pen pall Qaireen

Wednesday, 6 June 2012

cinta vlog ( tv9 )

assalamualaikum wrb

pejam celik pejam celik , aduyai .. dah nak buke sekolah rupenye :( adush , mujur pejam celik pejam celik , kalau pejam tak celik-celik ? bersyukur ye kat ILAHI , masih diberikan kenikmatan buat Qaireen untuk menghirup udaraNya . mudah-mudahan sentiase dibawah Redhanye ..

back 2 the title . sape tengok cerite tu ? kembangkan hidung anda . hehehh .. eishh , jangan lah buat ,comey tu ,nanti ade yang berkenan susah pulak kan .. hihihi . ape yang ade pada cerite tu ? Alif Aziz ^_^ , yes pakwe Qaireen , Capital A <3 hahhha . tadhe maknenye kan . sebenar-benarnye , pakwe tadhe , boyfrenk ade , tapi tak ramai lur , setakat budak kelas mase fom5 . erghhhhh , memang bosan , sampai terpikir ,
" kalau couple okey jugak " hahhaa ,, tak patut tak patut >.<

dulu ade mesej dengan Farhan (bukan nama sebenar ) ,baik gile .. study same-same ( mesej / coll ) , qiamulail ( kalau farhan bangun dulu farhan coll Qaireen , kalau Qaireen bangun dulu Qaireen mesej je :P .. ) selalu tanye khabar family tapi tak pernah tanye makan tak lagi ? hohoho .. selalu mengingatkan kat Allah . adesh , semua manis larh . jahat kan Qoreen ( pendamping ) perkare tak elok nampak elok je , betul tak ? Farhan ade janji , tunggu die sampai die jadi Dr then we'll married (kalau ade jodoh larh ), cewahh .. paling respect die tak pernah mintak couple !! tapi semua tu dah tinggal kenangan .. sadisss taw nggak , janji tinggal janji , lagi menyakitkan bukan main lagi die lamar dak perempuan tu kat fb , gentle lah sangat :P hahahha ,last Qaireen mesej dengan die sebelum trial SPM , yupp , same umur , sekolah je lain :) tahun ni Farhan ade mesej salam perpisahan . wahh , terkezut gile ,ye lha kan dah lame tak mesej macam dah lost conteks , num die mase tu Qaireen dah del , tapi mane mungkin terdel dalam otak kan ? bila hati dah sayang bak kate ukays .. mahunye tak menangis , hihi , first menangis sebab terharu Farhan masih ingat kat Qaireen , seconds sedih lah ! bakpe pulak salam perpisahan ni ? hahaha , tapi sekejap je nangis ,sebab Qaireen bukan mudah untuk mengeluarkan air mate :D cewahh ,,eh ! betul nim ..hihihi , cekal luaran tapi dalaman ade taman , hahahha tapi alhamdulillah , Allah masih sayangkan Qaireen , bile Allah dah bagi kite peluang kedua jangan dipersiakan sebab kite tak tahu masih adakah peluang ketiga buat kite , am i right ? dan kerana si die jugak Qaireen memang tak percaye kat kaum Adam , kesian ~ setitik nila rosak susu sebelange , huhu .. ( btw tengok tuan punye badan )

WAHAI LELAKI


Ambil lah KUNCI ini dan
─▄▀▀█▀▀▄
... ▐▌ BUKA ▐█▄▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▐█▄───▄██▀▀█▀▀▀▀▀█▀█▀▀
─▀██▄██▀────────█▀█▀█ Pintu Hati Wanita Pilihan Kamu..

Kemudian,
●●●► Beranikan Diri Pergi Ke rumah Ibubapa Dia,

_____████████████
____███████████████
__██████████████████
█████████████████████
_█_________▄▄▄▄_ ▄▄▄▄_█_
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ «-- Jumpa Ibubapa dia kat dalam rumah tu
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ dan minta izinlah untuk jadikan anak
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ mereka sebagai permaisuri di hatimu..
_█__█████_▀▀▀▀_ ▀▀▀▀ █ __✿ ✿
_█__█████_____________ █___(\\|/)
_____________██ _____________██




malam ni rajin nak blogging , singgah sekejap kat blog kak yana wah , kali ni lagi naik semangat taw !!

" yang single itu bukan tak laku tapi ALLAH dah simpan seorang yang teristimewa buat die "

orang selalu cakap saye ni memilih , jual mahal and so on padahal si tuan badan ni , kekadang jeles jugak , nfon diorg selalu je berbunyi tapi Qaireen ,senyap je , haha  . tapi Qaireen senyum je then jawab " my first love only for my husband, no couple in my life ,,insyaALLAH " kalau kawan rapat Qaireen ,memang dah jemu kut dengor jawapan nim .. ehh !! x eryh ? sorry ;( tu lha jawapan Qaireen , lepas SPM , bukan main lagi mintak jadi makwe " die " yang tak percayenye ,selame nim tak pernah pun cakap tetibe mintak ,, hahahahha ,, suke lettuw orang minat lam diam *sambil angguk kepale~ bile Qaireen bagi jawapan tu ,die dengan slamber je cakap , " boleh pupuk , mane lah taw sye ni betol-2 jd hsband awak .. shitooo !! buat pengetahuan semue kalau kaum adam minta couple nga Qaireen , eh ! memanglah kaum adam tak kan kaum hawa kut ,, i am not lesbian !!! haahaha , maknenye die tak hormat Qaireen , saye tak mao pakwe saye nak suami , awesome :) kalau nak datang umah , mintax dengan Pa .. eh !!! Qaireen tak nak langkah bendul tunggu Kak Farhani kahwin dulu baru datang umah yerp # angguk cepat . datang jangan dada kosong yerp , sekurang-kurangnye ade lah beberape surah dalam hati awak tu yerp , bukan ape ,buat sparepart ,kan kalau Pa tanye tak lur terkelu lidah , hoho .. weh-weh !! asal dah lari jauh nim ..?? saye baru umur 18tahun ,tak nak kahwin lagi masih muda tapi ajal tak tunggu mude ke tue ,dah sampai mase kite kembali :) 

makin banyak cakap makin banyak dose , so cukup sampai disi saje :)
thank buat yang sudi bace :D






goOd bye for Farhan " and now i undestand u're not smart guy and i dont know what kind of you "


this is exactly how we need to think...

Ramai orang berpandangan,
Kita perlu bercinta untuk mengenal pasangan,
Tanpa perkenalan, mustahil cinta bertandang,
Tanpa percintaan, mustahil keserasian dikesan,
Mereka sebenarnya terlepas pandang,
Dalam Islam ada taaruf dalam tempoh
RISIK
dan bertunang,
Yang melibatkan mahram bukan berdua-duaan,
Taaruf itulah mendedahkan keserasian,
Cuma takrif 'taaruf' dan 'serasi' dalam fikiran
manusia berlainan,
Islam mengajar manusia taaruf
yang ada sempadan,
Terpelihara dan terjaga dari kemaksiatan,
Bukan taaruf melalui bercinta sakan,
Islam mengajar serasi dengan ajaran Tuhan,
Bukan serasi dengan kehendak pasangan,
Cinta al-Rahman menjana kebahagiaan,
Lantaran itulah, batasan-Nya tidak boleh
dipermainkan.

tiru dan lekat je tapi sy sokongggg....! ^_^


‎:: Pakwe::Boyfriend::Teman lelaki::Marka::Balak::

Namakan apa saja.
Ia tetap bukan seorang lelaki yang sah,bergelar suami.
Tahap,taraf & martabatnya seinci pun tidak sampai ke kedudukan itu.
Untuk ditaati,dihormati,disayangi,dirindui,langsung tidak berkelayakan.
Itu syariatullah yang harus diakui oleh semua orang.

[♥MUSLIMAH diri anda bukan untuk BOYFRIEND tetapi untuk HUSBAND♥]



‎5 Tips Bercinta Hingga Ke Syurga.

1 - Bina cinta atas dasar iman dan Islam.
2 - Bersihkan perjalanan cinta dari dosa dan noda.
3 - Letakkan Syurga sebagai destinasi Cinta kita.
4 - Niatkan yang cinta kita adalah mahu berumahtangga dan membina Ummah.
5 - Menimba ilmu dan Pengalaman dari yang telah lebih dahulu bercinta secara bersih dan halal.

InsyaAllah, mantap cinta kita, hingga menembus ke Syurga sana.

sampai disi saje perkongsian malam ini , ambil yang jernih buang yang keruh <3

Jika kita melihat 99 keburukan pada diri orang lain, fokuslah pada 1 kelebihannya. Jika kita melihat 99 kelebihan pada diri kita, fokuslah pada 1 keburukan kita.

Dengan itu...
Kita belajar menghormati, memahami, tidak cepat menghukum, kasihan padanya, memberinya harapan untuk menjadi lebih baik, membantunya meningkatkan potensi diri...

Kita juga belajar memuhasabah diri, melumpuhkan sifat riyak, takbur, ujub...agar SETIAP HARI, kita berusaha mengikis keaiban diri dan menjadikan hari ini lebih baik dari semalam...:)

~ustazah Fatimah Syarha~

i am not prefect :)

2 comments:

haNnmEan said...

awesome post...btw, jgn lupa juga doakan untuk bakal suami agar di klgn yg beriman dan bertakwa...>>>pesanan cg ya...hehe..walaupun maybe lambat lg (kot) tp baik berdoa dahulu...:)

qaireen said...

hahaha .. tibe-II teringat kat die .. yerp , doa nim -> "ya tuhan kami , kurniakanlah kepada kami isteri-II kami dan keturunan kami sebagai penyayang hati (kami)dan jadilah imam bagi orang-II yang bertaqwa "| alfurqan_74 |
tq haNnmEan :D