pen pall Qaireen

Sunday, 25 March 2012

blogging :)

assalamualaikum ,,

pagi-pagi lagi dah blogging .. huhuhu ,
semalam nantok gile , lepas maghrib terus tidur , hahahar ..
so pagi ni bangun awal :D ..
lepas siap iron baju , lipat baju , kemas barang ape lagi , onLine lalu ., hahaharb
pukul 10pg naik bas , nak gi sekolah .. :D " suke Nyer saye " yang tak suke , dahlah kene naik bas , selalu duduk sebelah Ikhwan , mintak-mintak kali ni akhawat . doakan-2 .. hahaha .. kate kawan bole je nak tukor tiket dengan orang , aduhai makNye , salah pilih orang tak naye amber , buatnye tu husband die ke , PAKWE die ke , hahahahar . tape lah , lagipun die takde plak ambik kesempatan , wahuwahuwahu :D
kate kawan jugak , die pon takut sebab duduk sebelah dengan orang pakai jibab , hahahahaha ..
urm , harap-2 macam tu lah kawan ,, amin40x ..

eh ! sebelum Qaireen terlupe , kalau-2 ade information pasal maktab , spa8i , Darul Quran or whatever lah , yang berkaitan dengan seorang pelajar tolong emailkan kat Qaireen klip sini klip sini thank <3 sayang korang :D

erm 4 april nanti balik pulak , yea lOmpat kanan lOmpat kiri .. hahahar . kalau ikut jadual balik kampung ,, yahoO . adoYai , bila ingat sekolah ,tadhe perkare lain nak ingat selain AL-QURAN , hahar , tak ingat lagi nim , baru ingat satu surah , hahahar , itu pun sebab dah memang ingat , ALhamdulillah .. so lagi dua surah , luQman & ar-rumm , sekarang sedang hafal surah luQman , doakan Qaireen cepat ingat ye , minggu ni pergi sekolah nak murajaah surah as-sajadah ,pastu baru tasmi' luqman .. surah Ar-rumm baru ingat 9ayat , hahahaha ... macam mana mao ingat asyik gelak terus , adEEsh , dOakan Qaireen yep :D

subjek yang paling Qaireen suke setakat ni TAUHID , huhu ,, ustazah Najwa memang best , setakat ni kelas ustazah Najwa tak pernah lagi Qaireen ngantuk , hehehe :P
dulu sunjek Nahu tak ngantuk juga ,ustazah aisyah tapi dah ditukarkan , huhuhu
kalau ustazah aisyah (yang ni ustzah lain plak) ajor usul fiqh ,kadang pernah jugak duk sengguk-2 tapi bile ustazah ajar fiqh tak pernah pulak , ceroh je mate ni . hihihi , kalau hadith mustholah sentiase kene bersedia , so mana mungkin bole ngantok , ape lagi tidur , hahahha . alhamdulillah , setakat ni tadhe lagi Qaireen tidur dalam kelas waktu p&p .. hihihi , bagus tak ? kui9 ... maafkan Qaireen ye ustaz-ustazah semue kalau ternampak Qaireen tersengguk-2 , hehehehehe :D

haihhh , baru nak pergi tapi dah ingat nak balik rumah pulak , ni baru belajar kat terengganu ,kalau kat luar wallahu'alam . hihho
semue borang secare onLine , semue Qaireen isi , biar pade hakikatnye , syarat kemasukan tu kire Qaireen cukup-2 makan je , hahaha , tape lah mintak tak kene bayaran pun , so mintak je lha , rezeki semuanye di tangan Allah ,so tak perlu takut , kalau ade rezeki insyaAllah . kan-9 .. yang penting kite usahe + doa + tawakal - ragu2 +yakin kepadenye Yang maha kuase .. Allah tahu ape yang terbaik untuk diri kite :D
dont worry bagi siape-2 yang result die lebih kurang dari Qaireen , tak semestinye orang dapat straight A tu bijak 100% , mungkin kali ni , itu rezeki die , mane lah tahu orang yang x de A boleh lebih berjaya ,, ini mungkin la mustahil ( ayat Dr.Ibrahim-ustaz arab-) Beliau selalu cakap macam tu,, mahu mumtaz hafal , yakin pada allah azza wa jalal , hihi .. untuk pengetahuan Dr.Ibrahim ayah angkat(mentor) Qaireen kat sekolah ,kalau ade kemusyikalan atau masalah beri tahu kat Beliau :D , kadang tu susah juga , Qaireen tak lah pro sangat nak cakap arabic ni , jadi selalu gune orang tengah , hahahaha ,, kekadang je , hihihi .. bTw , pratice makes perfect kan , kene banyak jumpe die , cakap2 dengan die , boleh lah improve sikit demi sikit kan ? huhohohoho

waktu prep malam biasenye prep dengan ustaz mohd bin hamid -ustaz arab- hihi , ustaz ni selalu suke bile kite orang cakap tersekat-2 , hahaha , ttapi ustaz ni pandai cakap melayu jadi kadang2 die bagi lah chance kat kite2 akap melayu , huhuhu ... tapi tabek springg lah kat ustaz , bile jumpe kat luar kelas mesti senyum dan tanye ,malam ni nak prep tak dengan die ? dah lah inggat satu persatu name kiteorang , eeEEE , suke sangat kite2 , hahahha .  ignore je kalau tak faham  :D

oke lah , nak pergi kemas rumah , hoho .. mungkin yang terakhir , siapa tahu kan , mahu jadi wanita solehah kene lah jadi anak mithali dulu , baru berkat , ye tak ? hihihi

daa :D sayang semue longgar-2 <3


No comments: